Idag har vi gjort Paris. Samma dilemma här som i Rom. Hur fixar man det på en dag? Vi beslutade oss för att inte stressa och strosade ner längs Rue de Maubeuge och hittade ett lite café där det blev en fransk frukost. Var lite tveksam till konceptet men den var väl tilltagen. En stor färsk baguette med smör och apelsinmarmelad är väl ingenting man tänker sig normalt men det funkade faktiskt och dessutom ingick gott kaffe, juice och en jättecroissant. 85 spänn var inte extremt i den här annars mycket, mycket dyra staden.
Hotellreceptionen tipsade att man kunde ta buss 43 någonstans längs Maubeuge och åka ända ner till Eiffeltornet. Resan var lång och kostade 2 euro/st och det var det värt. Till slut klev vi av nere på Avenue Rapp och där hade vi bara att runda gathörnet innan ståltornet uppenbarade sig framför oss. Det var så klart mycket turister. Ingen av oss hade lust att åka upp i tornet men det var ett bra utgångsläge för att gå vidare så efter en stund så fortsatte vi genom Champ de Mars, förbi Hotel des Invalides och över den mycket vackra Pont Alexandre III. Härifrån följde vi Seine genom den vackra parken Tuillerierna mot Louvren. Här hade några av oss velat gå in medan andra inte ville ”åka till Paris för att titta på några jävla tavlor”. Kön utanför avgjorde åt oss.
Vi åt istället lunch vid floden. Idag blev det Crepes. Jag tog en med skinka, ost och stekt ägg. Tänkt om man ställt fram en pannkaka med stekt ägg till ungarna. Vilket ramaskri…
Vi gick vidare över Pont Neuf och bort till Notre Dame där dagens Parisvandring vände tillbaka norrut. Jag förbannar mig varje dag för att jag glömmer att sätta på GPS-trackern som kartlägger alla promenader vi har gjort. Hade varit skitkul att ha kvar. Nu gick vi på känn för att hitta tillbaka till hotellet och jag har egentligen inte så bra koll på vad vi passerade förutom det vackra stadshuset.

Det här är en stolt stad. Nästan överdriven i sina försök att visa sin storhet. Det går knappast att missa att Frankrike är nyblivna champion de mundial. Jag tycker dock att Rom vida överträffar Paris på de flesta sätt.
Hotellvärden varnade för regn idag. Jag kollade vädret och det sa inget regn men humana 23 grader. Det blev 28 och vi verkar inte kunna komma ifrån värmen. Inte ens i Zermatt. Så jag var lika svettig som vanligt när vi kom tillbaka till hotellet.
Under kvällen fixade vi biljetter Som tar oss till nästa fas av resan och sedan gick vi en kortare runda upp mot Montmartre igen för lite kvällsmat där nästa kulinarisk omöjlighet uppenbarades. Omelett med pommes frites. Jag vågade inte prova…