Vaknade tidigt trots sovmorgon idag. Kände mig ändå utsövt efter att ha somnat som en stock tidigare än vanligt efter gårdagens Londonrunda. Imponerades av engelsk VVS i morgonduschen där det efter att ha slamrat och skramlat i rören en stund faktiskt kom lite varmvatten.
Intog en Engelsk frukost med rostat bröd, bacon, korv och stekt ägg. (Skippade vita bönorna…) Det sköljdes ner med apelsinjuice och kaffe. Från sydeuropas sötsaker till fettdrypande engelskt. Jag föredrar faktiskt det senare.
Knallade i lugn och ro över till Kings Cross där vi gick ombord på tåget till Edinburgh. Vi hade fått tipset, eftersom tåget var fullbokat, att boka platser i 1:a klass och betala tillägg på 25 pund direkt på tåget. Ett helgerbjudande på alla London Northeastern railways tåg. Det var fullständigt värt det. Bekväma och breda skinnsäten. Gott om plats för benen och stora bord. Dessutom ingick mat och dryck som trugades på oss ca en gång i timmen under den långa resan norrut. Suveränt serviceinriktad personal.

Landskapet platt och likformigt fram till Newcastle med undantag för den lilla staden Durham som jag måste lägga på minnet för framtiden. Mycket rovfåglar dock i det nyskördade jordbrukslandskapet. Newcastle också häftigt och värt ett framtida besök och en bit norr om Newcastle träffade vi på Nordsjön som vresigt gnagde mot kusten. Landskapet böljande och fårhjordar överallt i backarna. Grå dimma och ett lätt regn. Tågbyte i Edinburgh mot Perth som är dagens slutmål. (Ja, jag vet att det finns direkttåg). Gråvädret fortsatte och vi kom ifrån Edinburgh nästan 20 minuter senare. Passerade några fina små städer på vår vidare resa. Stationskyltarna tvåspråkiga. I Stirling var dock det vackra slottet på höjden insvept i byggställningar och plast.
Vi klev av i Perth och hittade knappt ut från stationen. Var tvungen att fråga två poliser och jag fattade inte mycket av den snabba skotska dialekten men dom visade också med pekningar så vi hittade ut till slut från den gamla stationen. Där väntade vi en stund på att det skulle dyka upp en taxi. Det var en kilometer till hotellet och vädret bestod av sådant där fint och tätt regn som man blir dyngsur av. Ingen taxi dök upp så vi fällde upp paraplyerna och traskade in mot centrum av staden och hotellet med den vackra namnet Royal George Hotel som låg bredvid floden Tye och en riktigt vacker bro över floden. Perth kändes vid första anblick som ungefär som Lesjöfors men när vi kom ner i centrum fanns ändå en viss charm. The Royal George var ett underbart genuint och äkta Brittiskt hotell som förde tankarna till Fawlty towers och vi kom precis lagom för att kunna göra sista beställningen i restaurangen. Det blev i stort sett samma sak till middag som till frukost. Te, toast, bacon, två stekta ägg och korv. Till det äcklig pommes frites som står oss upp över öronen nu.
Jag bokade sista rummet igår och vi fick The city of Perth suite för överkomliga £74. Jättefint stort och lyxigt rum med stora fönster mot floden och den vackra bron.
Här går vår resa in i en ny fas. Vi skiljdes från våra reskamrater för två veckor i Paris i förrgår och fick en dag själva i London. På Royal George i Perth träffar vi vårt nya ressällskap så nu vidtar fyra dagar av resande i Skottland med nya goda vänner.. Eftersom vi fick sviten så blir vårt rum platsen för kvällens avslutning. I morgon åker vi norrut och nu blir det inget tågresande på några dagar. Vi bilar oss vidare imorgon i en 9-personersbuss och jag är fortfarande oerhört sugen på nya upplevelser.