Den här dagen var dedikerad till Oban. En liten stad på skotska västkusten. Frukosten på hotellet var bra (till skillnad från det mesta annat) och det blev som vanligt en toast med ägg och bacon och en lammkorv, flera glas grapejuice och ett förvånansvärt bra kaffe. På en sådan frukost står man sig större delen av dagen och det är kanske dags att införa lite bättre frukostvanor hemma i vardagen. Blir svårt när man går upp tidigt och måste fixa allt själv men åtminstone på helgerna borde man lägga lite kraft på sin frukost. Jag föredrar dock den engelska framför den söta sydeuropeiska.

Resan till Oban var bara drygt fem mil från vårt boende. Vägen var mycket vacker men inte lika dramatisk som igår. Oban var en mycket trevlig bekantskap. En hamnstad på skotska västkusten med färjeförbindelser till flera av öarna. Islay den mest kända, åtminstone för whiskyälskare.
Det var Oban games idag och det var extra mycket folk men inledningsvis märkte vi inte av det så mycket. Vi bokande in oss på en visning på det kända destilleriet som är ett av skottlands äldsta och det var en intressant guidening men den vi fick i Edravour var flera klasser bättre. Efter visningen och ett Pubbesök så åt vi fantastisk mat på en hamrestaurang (musslor). Sedan traskade några av oss ut till den plats där Oban games hölls medans några gick på shoppingrunda. Spelen var nästan slut när vi kom dit. (Jag valde alltså inte shoppingen). Ett par löptävlingar var kvar men jag förstod inte så mycket av handicapsystemet där några fick starta en bit före de andra. Kommentatorns snabba rotvälska hjälpte inte ett dugg. Men det stod lite säckpipespelare här och där och förhöjde stämningen. Vi återvände ganska snabbt ner emot hamnen. När vi gick tillbaka ner mot staden såg vi att poliser spärrat trafiken genom staden och när vi stannade upp hörde vi också att ett säckpipefölje bestående av ungdomar följde efter oss. Mycket skickliga traditionella musiker och vi stannade en stund för att beundra ungdomarnas skicklighet innan vi återvände till Tyndrum samma väg som vi kommit.

Vädret under dagen hade varit riktigt skotskt. Regn och sol avlöste varann och jag måste säga att vi även i Skottland haft tur med vädret. Visserligen kallt med en dagstemperatur på 12-13 grader men här kan det var riktigt vidrigt om man har otur. På hemvägen förstärktes landskapets skönhet av regnbågar som sträckte sig över de vackra dalgångarna.

Fortfarande mätt efter dagens frukost och lunch nöjde jag mig med en ostbricka till middag. Tänk att man i en liten okänd skotsk by ska få uppleva en av de bäst komponerade ostbrickor man någonsin ätit. Sagolikt goda ostar med olika karaktär och smak.

I morgon går resan in i slutfasen. Då återupptas tågluffandet efter några dagars bilande och vi ska så snabbt som möjligt försöka ta oss hem från Skotska högländerna Vi får se hur det går…