Natten passerade ganska lugnt. Lite folk och gott om plats så man kunde sträcka ut sig ordentligt. Självklart lite stel nacke när man vaknade till då och då. Nattåget från Hamburg till Köpenhamn har väldigt mycket ståtid här och där och är därför nästan aldrig sent till Köpenhamn.  Vi tog oss över sundet via Malmö C och äntrade efter en kopp kaffe snabbtåget mot Östergötland. Planerade banarbeten ledde till en bussträcka och det är vad man kan kalla nödvändigt strul så det har jag inga problem med men det kompletterades snabbt av ett trasigt tåg. Det är ganska skrattretande att ha kryssat runt i Europa i tre veckor utan en enda försening (Utom när bron rasade i Genua förstås) men så fort man kommer över i det svenska järnvägssystemet så skiter det sig direkt.
Hör att det också är problem längre upp så att resenärer som ska vidare uppåt landet ska bussas någonstans emellan. Nåja, vi får fortsätta jobba för förbättringar.
När vi till slut kommer iväg från Osby så kan man ändå luta sig tillbaka och reflektera över de gångna veckorna.
Både Rom och Siena var trevliga bekantskaper. Rom återvänder jag gärna till igen. Resan med Gornergrathbahn upp till Riffelalp och den magnifika utsikten över Matterhorn är en av resans absoluta höjdpunkter. Skottland naturligtvis. Resan till Isle of Skye och ner genom högländerna var sagolik. Den skedde dock med bil men o stort sett samma resa går att göra med tåg och buss. Många vackra järnvägssträckor har fastnat på näthinnan. Kuster, berg, floder och sjöar. Landskap av ytterliga karaktärer.
Det blir att gå igenom bilder när man kommer hem så kommer säkert ännu fler minnesbilder tillbaka.
Nu ankommer vi Linköping 76 minuter sena och därmed avslutar jag den här lilla bloggserien och hoppas att ni som följt oss har haft behållning av att läsa. Imorgon är det åter vardag…